partnerrelatie- en gezinstherapie 

Juni Psychologie biedt partnerrelatietherapie en gezinstherapie aan om paren en gezinnen te helpen bij het verbeteren van hun onderlinge relaties en het creëren van een gezonde en ondersteunende omgeving voor groei en ontwikkeling. Omdat relatietherapie voor veel mensen nieuw en spannend is, zal ik hieronder wat dieper ingaan op wat je/jullie kunnen verwachten.

Wat is partnerrelatietherapie?
Partnerrelatietherapie is bedoeld voor koppels die moeilijkheden ervaren in hun relatie en samen willen werken aan het verbeteren van hun band. Of je nu worstelt met communicatieproblemen, conflicten, problemen met intimiteit, vertrouwenskwesties of andere uitdagingen, partnerrelatietherapie biedt een veilige en ondersteunende ruimte om samen te verkennen wat er speelt en hoe je weer dichter tot elkaar kunt komen.

Voor wie is partnerrelatietherapie? Partnerrelatietherapie is geschikt voor koppels van alle achtergronden en levensfases die streven naar een gezondere en gelukkigere relatie. Of je nu getrouwd bent, samenwoont, verloofd bent of een nieuwe relatie hebt, partnerrelatietherapie kan helpen om je relatie te versterken en te verdiepen.

Wanneer is partnerrelatietherapie nodig? Partnerrelatietherapie kan worden ingezet bij verschillende uitdagingen in een relatie, zoals communicatieproblemen, onopgeloste conflicten, gebrek aan verbondenheid, intimiteitsproblemen, of bij het omgaan met veranderingen in de relatie, zoals het ouderschap of een verlieservaring.

Waarom partnerrelatietherapie? Partnerrelatietherapie biedt een gestructureerde en effectieve aanpak om de kwaliteit van je relatie te verbeteren en de emotionele band tussen jou en je partner te versterken. Door te werken aan het begrijpen en aanpakken van negatieve interactiepatronen en het vergroten van emotionele verbondenheid, kunnen jullie samen groeien en bloeien in jullie relatie.

Wat is gezinstherapie? Gezinstherapie richt zich op het verbeteren van de relaties en de dynamiek binnen het gezin. Of het nu gaat om conflicten tussen ouders en kinderen, problemen binnen het gezinssysteem, of moeilijkheden bij het omgaan met veranderingen zoals scheiding of verlies, gezinstherapie biedt ondersteuning en begeleiding om gezinnen te helpen samen te werken en elkaar te ondersteunen.

Voor wie is gezinstherapie? Gezinstherapie is geschikt voor gezinnen van alle samenstellingen en achtergronden die worstelen met uitdagingen in de onderlinge relaties. Of je nu een traditioneel gezin, samengesteld gezin, alleenstaande oudergezin, adoptiegezin of een ander type gezin bent, gezinstherapie kan helpen om de banden binnen het gezin te versterken en een gezonde gezinsdynamiek te bevorderen.

Wanneer is gezinstherapie nodig? Gezinstherapie kan worden ingezet bij verschillende gezinsproblemen, zoals communicatieproblemen, conflicten tussen gezinsleden, gedragsproblemen bij kinderen, problemen bij de overgang naar een nieuwe gezinssituatie, of bij het omgaan met trauma's en verlieservaringen binnen het gezin.

Waarom gezinstherapie? Gezinstherapie biedt een veilige en ondersteunende omgeving waarin gezinsleden kunnen samenwerken aan het begrijpen en oplossen van problemen en conflicten binnen het gezin. Door te werken aan het vergroten van onderling begrip, communicatie en samenwerking, kan gezinstherapie gezinnen helpen om veerkrachtiger en hechter te worden.

Bij Juni Psychologie streven we ernaar om paren en gezinnen te ondersteunen bij het vinden van nieuwe manieren om met elkaar om te gaan en elkaar te ondersteunen. Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten over onze partnerrelatietherapie en gezinstherapie, of als je wilt bespreken hoe we je kunnen helpen.


partnerrelatietherapie en gezinstherapie met EFT (Emotionally Focused Therapie)

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een effectieve benadering voor het verbeteren van relaties, zowel op partner- als op gezinsniveau. Het biedt een gestructureerd kader en concrete technieken om emotionele verbondenheid te bevorderen en een gezonde en gelukkige relatie of gezinsdynamiek te creëren.


Emotionally Focused Therapy (EFT) van Sue Johnson

Bij Juni Psychologie maken we gebruik van de bewezen effectieve Emotionally Focused Therapy (EFT) methode ontwikkeld door Sue Johnson. Deze methode richt zich op het creëren van veilige en ondersteunende relaties, waarbij de emotionele behoeften van alle betrokkenen centraal staan. Door EFT toe te passen, streven we naar duurzame verbeteringen in uw relaties en gezinsdynamiek.

Partnerrelatietherapie met EFT

EFT is een vorm van therapie die zich richt op de emotionele verbinding tussen partners. Bij EFT wordt de focus gelegd op de dieperliggende emoties en behoeften van beide partners, met als doel het herstellen en versterken van de emotionele band tussen hen. Door samen te werken aan het begrijpen en uiten van emoties, leren partners elkaar beter te begrijpen en ontstaat er meer verbondenheid en intimiteit in de relatie. EFT helpt bij het doorbreken van negatieve interactiepatronen en het creëren van een veilige basis voor groei en verandering.

Gezinstherapie met EFT

In gezinstherapie met EFT ligt de nadruk op het begrijpen en verbeteren van de emotionele banden binnen het gezin. EFT helpt gezinsleden om emotionele verbondenheid te herstellen en te versterken, waardoor er meer begrip, steun en samenwerking ontstaat. Door het verkennen van emoties en behoeften van elk gezinslid en het aanpakken van negatieve interactiepatronen, kan EFT gezinnen helpen om conflicten op te lossen, communicatie te verbeteren en een veilige en ondersteunende gezinsomgeving te creëren waarin iedereen tot bloei kan komen.